Asbestpremie: Subsidie voor asbestverwijdering na asbestattest

Het verkrijgen van een asbestattest is een belangrijke eerste stap om de aanwezigheid van asbest in uw gebouw te identificeren. Nadat u een asbestattest heeft laten opmaken door Asbestexperts, zijn er verschillende premies beschikbaar die kunnen helpen bij de kosten van asbestverwijdering. In dit artikel geven we een overzicht van deze subsidies en hoe u hiervan kunt profiteren.

Wat is een asbestattest?

Een asbestattest is een document dat de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in een gebouw bevestigt. Het wordt opgesteld na een grondige inspectie door een gecertificeerd asbestdeskundige. Dit attest is cruciaal voor het veilig uitvoeren van renovatiewerken en het aanvragen van subsidies voor asbestverwijdering.

Waarom is een asbestattest belangrijk?

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals longkanker en asbestose. Het verkrijgen van een asbestattest is essentieel om de aanwezigheid van asbest te bevestigen en de nodige stappen te ondernemen voor een veilige verwijdering. Bovendien is het vaak een vereiste voor het aanvragen van verschillende premies en subsidies.

Beschikbare premies na het verkrijgen van een asbestattest

Er zijn verschillende soorten premies beschikbaar voor de verwijdering van asbesthoudende materialen na het verkrijgen van een asbestattest:

1. Vlaamse renovatiepremie

Deze premie is beschikbaar voor eigenaars die renovatiewerken uitvoeren, waaronder het verwijderen van asbest. De premie dekt een deel van de kosten en kan worden aangevraagd bij Wonen-Vlaanderen.

2. Premies voor dakrenovatie

Eigenaars die hun dak willen renoveren en daarbij asbesthoudende dakbedekking moeten verwijderen, kunnen aanspraak maken op deze premie. Deze subsidie is beschikbaar via lokale overheden en Fluvius.

3. Fluvius premie

Voor het verwijderen van asbesthoudende materialen in combinatie met energiezuinige maatregelen zoals het plaatsen van zonnepanelen. Deze premie is bedoeld om de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd asbest veilig te verwijderen.

Hoe komt u in aanspraak voor de asbestpremie?

Om in aanmerking te komen voor de asbestpremie, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Eigendom: U moet eigenaar zijn van het gebouw waaruit het asbest wordt verwijderd.
  • Leeftijd van het Gebouw: Het gebouw moet vaak ouder zijn dan een bepaalde leeftijd, meestal vóór 2001 gebouwd.
  • Professionele Verwijdering: De asbestverwijdering moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf.
  • Aanvraagprocedure: U moet een aanvraag indienen bij de betreffende instantie en de nodige documenten en bewijzen van de werken voorleggen.

Waarom kiezen voor Asbestexperts?

Bij Asbestexperts helpen wij u met het opmaken van een asbestattest, wat een cruciale eerste stap is voor veilige renovaties en het verkrijgen van premies. Onze deskundigen zorgen ervoor dat uw project voldoet aan alle wettelijke vereisten en helpen u bij het voorbereiden van uw subsidieaanvraag.

Veilig en kostenefficiënt renoveren met Asbestexperts

Maak gebruik van de beschikbare premies en onze expertise om uw renovatieproject veilig en betaalbaar te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek.

Contacteer ons vandaag nog om uw asbestattest te laten opmaken en te profiteren van de beschikbare subsidies.

Vond je dit artikel interessant? Vertel het verder!

Geschreven door

Jordan Rose

Gecertificeerd Asbestdeskundige

Contact

© 2024 ASBESTEXPERTS

BE 1004 689 970

Cookie Policy