Veelgestelde vragen over asbest

Veelgestelde vragen over asbest

Toch geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem geheel vrijblijvend contact op!

Hoe lang is een asbestattest geldig?

De geldigheid van een asbestattest kan variëren, maar over het algemeen is het attest 10 jaar geldig. Indien er één hoog risico materiaal wordt vastgesteld dan wordt dit ingekort met 5 jaar. Bij significante wijzigingen aan het pand, zoals verbouwingen, is een nieuw attest vereist. 

Hoeveel kost een asbestattest?

De kosten voor het verkrijgen van een asbestattest variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw pand. U kan hier een offerte aanvragen op basis van uw specifieke situatie.

Kan ik mijn eigendom verkopen als er asbest aanwezig is?

Ja, u kunt uw eigendom verkopen als er asbest aanwezig is. Het is echter wettelijk verplicht om potentiële kopers te informeren over de aanwezigheid van asbest door middel van een geldig asbestattest.

Kan ik zelf asbest verwijderen uit mijn woning?

Het zelf verwijderen van asbest wordt sterk afgeraden wegens de gezondheidsrisico’s. Voor bepaalde kleine, hechtgebonden asbesttoepassingen mag u dit zelf doen, maar volg altijd de richtlijnen van OVAM voor veilige verwijdering.

Wie is gekwalificeerd om een asbestattest op te maken?

Alleen door de OVAM gecertificeerde asbestdeskundigen zijn bevoegd om een officieel asbestattest op te maken. Deze deskundigen hebben een specifieke opleiding gevolgd en voldoen aan strenge eisen.

Is een asbestattest vereist bij verhuur?

Momenteel is een asbestattest niet verplicht bij verhuur, maar het wordt sterk aanbevolen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen en toekomstige wettelijke vereisten voor te zijn.

Hoe wordt een asbestinventaris opgesteld?

Een gecertificeerde asbestdeskundige voert een grondige inspectie van het pand uit, identificeert asbestverdachte materialen, neemt indien nodig monsters, en stelt op basis daarvan een gedetailleerde asbestinventaris op.

Vraag vandaag uw offerte aan!

Wenst u een vrijblijvende en persoonlijke offerte voor uw asbestattest? Binnen 24 uur ontvangt u een gedetailleerde offerte zonder verborgen kosten.

Gedigitaliseerd asbestattest op tablet
Contact

© 2024 ASBESTEXPERTS

BE 1004 689 970

Cookie Policy

Privacy Policy