Wat als uw gebouw niet asbestveilig is bevonden?

Het verkrijgen van een asbestattest is een belangrijke stap om de aanwezigheid van asbest in uw gebouw te identificeren. Maar wat gebeurt er als uit het attest blijkt dat uw gebouw niet asbestveilig is? In dit artikel leggen we uit wat u moet doen en welke stappen u kunt ondernemen om uw gebouw veilig te maken.

Wat is een asbestattest?

Een asbestattest is een officieel document dat de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in een gebouw bevestigt. Het wordt opgesteld na een grondige inspectie door een gecertificeerd asbestdeskundige. Dit attest geeft inzicht in welke materialen asbest bevatten en de staat waarin deze materialen verkeren.

Niet asbestveilig: wat betekent dat?

Wanneer een gebouw als niet asbestveilig wordt beoordeeld, betekent dit dat er asbesthoudende materialen aanwezig zijn die een risico vormen voor de gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de asbesthoudende materialen beschadigd zijn of blootgesteld zijn aan omgevingsfactoren die de vezels kunnen vrijgeven.

Stappen die u moet nemen

1. Professioneel advies inwinnen

Neem contact op met een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Zij kunnen een gedetailleerd plan opstellen voor de veilige verwijdering van de asbesthoudende materialen.

2. Preventieve maatregelen

  • Beperk de toegang tot de gebieden waar asbest is aangetroffen om blootstelling te minimaliseren.
  • Vermijd het verstoren van asbesthoudende materialen totdat professionele verwijdering kan plaatsvinden.

3. Aanvraag van subsidies

Informeer naar de beschikbare premies en subsidies voor asbestverwijdering. Na het verkrijgen van een asbestattest kunt u in aanmerking komen voor financiële ondersteuning om de verwijderingskosten te dekken.

4. Veilige verwijdering

Laat de verwijdering van asbest altijd uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Zij hebben de juiste kennis, vaardigheden en uitrusting om de verwijdering veilig en volgens de wet uit te voeren.

Waarom kiezen voor Asbestexperts?

Bij Asbestexperts helpen wij u met het opmaken van een asbestattest, wat een cruciale eerste stap is voor veilige renovaties en het verkrijgen van premies. Onze deskundigen zorgen ervoor dat uw project voldoet aan alle wettelijke vereisten en helpen u bij het voorbereiden van uw subsidieaanvraag.

Veilig en kostenefficiënt renoveren met Asbestexperts

Maak gebruik van de beschikbare premies en onze expertise om uw renovatieproject veilig en betaalbaar te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek.

Contacteer ons vandaag nog om uw asbestattest te laten opmaken en te profiteren van de beschikbare subsidies.

Vond je dit artikel interessant? Vertel het verder!

Geschreven door

Jordan Rose

Gecertificeerd Asbestdeskundige

Contact

© 2024 ASBESTEXPERTS

BE 1004 689 970

Cookie Policy